eco-xarxes…

Què és una eco-xarxa?

Les eco-xarxes les formen persones amb certes afinitats per poder posar en comú demandes i necessitats, recursos, coneixements i projectes. Es basa en la confiança, per això es forma localment entre gent propera que es pugui conèixer. Pot abastar diverses poblacions.

Per poder rebre informació via email sobre tots els aspectes relacionats amb la ecoxarxa hauràs de subscriure’t a la llista vallesoc@llistes.ecoxarxes.cat. A través d’aquesta llista també pots enviar informació referent a la ecoxarxa o projectes afins. I si vols dinamitzar la ecoxarxa només cal que vinguis a l’assamblea, rebràs la convocatòria d’assamblea via email.

Què és un N.A.L.?

El NAL és un nucli d’auto gestió local en tots els aspectes possibles. Pot ser un poble, una ciutat o un barri.

Com funcionen els intercanvis i la moneda social?

Els intercanvis es realitzen mitjançant el troc, i si es prefereix, s’utilitza el programa integralces.

La funció de la moneda social és que l’intercanvi sigui multi recíproc. Es considera un regal, un simple registre de la transacció. Equival 1=1 amb l’euro per simplificar. Els intercanvis es fan en un software lliure anomenat IntegralCES on posem les nostres ofertes i demandes. Els que gestionen aquest programa et restaran un eco a l’any en concepte de tasques de gestió.

Has de tenir en compte de no acumular molts ecos en positiu i en negatiu, si el teu valor s’apropa al 0 significa que reps proporcionalment al que dones al grup.

Alhora has de tenir en compte la relació amb les xarxes externes, fora del Vallès Occidental. Intenta donar fora de la xarxa el que reps de fora de la xarxa.